Gyldig fra

Sprogpris til Skatteforvaltningen

Skatteforvaltningen gør sig umage med at forklare forskellen på forskudsopgørelse og årsopgørelse. På skat.dk forklares forskellen så godt, at forklaringen er blevet præmieret med Sprogprisen i kategorien ’bedste hjemmeside-tekst’.

Skattefaglige begreber og processer er ikke altid let at forstå. Det er en klassisk udfordring for Skatteforvaltningen at skulle kommunikere letforståeligt men alligevel på skattefaglig sikker grund.
Derfor var det en stærk opmuntring for to af Skatteministeriets styrelser at modtage den årlige sprogpris i kategorien ”bedste hjemmesidetekst”.

Prisen blev givet for denne side på SKAT.dk, der forklarer om forskellen på en forskudsopgørelse og en årsopgørelse. Siden blev karakteriseret som ”modtagerorienteret med gode illustrationer”.

Anne-Marie Skov, formand for Tuborgfondet og medlem af dommerkomiteen, begrundede, hvorfor Sprogprisen.dk 2019 gik til skat.dk:
- Med en stor indsats til digitaliseringens nye muligheder er det i imponerende grad lykkedes at vende det årlige selvangivelsesmareridt til en langt mere positiv oplevelse, hvor brugeren ’nudges’ igennem hele processen, som er vendt fra reaktiv straf til proaktiv support.


Forud for anerkendelsen fra de danske sprog- og kommunikationseksperter, der står bag Sprogprisen, ligger et langt forarbejde, hvor blandt andet brugernes kommentarer er blevet brugt aktivt. De ansvarlige for siden har også valgt at bruge visualisering og infografik til at understøtte budskabet.
- Vi er glade for anerkendelsen, fordi det både er en forpligtelse og stærk ambition for os at tale i øjenhøjde med brugerne af skat.dk,
siger kontorchef Anne Dorte Erstad Jørgensen fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Mange borgere bruger kun skat.dk én gang om året, nemlig når de i marts vil se deres årsopgørelse. Lotte Dige-Toft, kontorchef i Skattestyrelsen, fortæller, at den ene gang er en unik mulighed for at minde borgerne om, at de også med fordel kan se på deres forskudsopgørelse, så de betaler den korrekte skat i løbet af året og kan undgå restskat.
Læs mere om sprogprisen.dk