Gyldig fra

Medarbejdere underviser på Skat-uddannelsen i Herning

Seks medarbejdere fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har over to dage undervist i arkitektur, teknologi og den agile metode på professionsbacheloren i Skat.

""
Arkivbillede

I november blev Udviklings- og Forenklingsstyrelsen inviteret til at være gæsteundervisere i faget it- og forretningsforståelse på professionsbacheloren i Skat på VIA University i Herning. Sammen med universitetet fik seks dedikerede medarbejdere fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen sammenstykket et virtuelt undervisningsforløb i it-styring og teknologi for studerende på 3. semester.

På VIA University blev oplæggene fra gæsteunderviserne modtaget med stor ros fra Morten Dahl Bøhm, som er uddannelsesleder på Skat-uddannelsen.

"De studerende syntes, det var meget givende at få sat deres teoretiske viden i perspektiv til arbejdet i Skatteforvaltningen. Både de studerende og jeg var meget imponerede over, hvor nærværende og professionel formidlingen og øvelserne var. Emnerne og oplæggene var generelt lige i skabet”, siger Morten Dahl Bøhm.

Den ene undervisningsdag havde fokus på projektmodellen og det agile set-up i en offentlig it-organisation, mens den anden dag handlede om arkitektur og teknologier.

Det støvede it-image blev visket ud

For de seks gæsteundervisere fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen var det også en god mulighed for at komme ud og fortælle om de teknologier og metoder, vi bruger, og hvilke muligheder de giver os.

"Alle seks gæsteundervisere har haft en meget positiv oplevelse af at komme ud og fortælle om vores arbejde til de studerende, som var meget engagerende. Vi fik også en god mulighed for at ryste det støvede it-image af Skatteforvaltningen ved at komme med dygtige formidlere med et højt fagligt niveau, som var rigtig gode til at inddrage de studerende i oplæggene", siger Mette Damm-Svendsen fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som har været ansvarlig for at koordinere oplæggene med universitetet.

På grund af corona foregik undervisningen over videolink, mens de 20 studerende var samlet i Herning.

Om professionsbachelor-uddannelsen i Skat

Professionsbacheloren i Skat er en ny uddannelse. Første hold startede i september 2019. Uddannelsen er placeret i Herning og tager 3,5 år inkl. et halvt års praktik.