Mia Pagh Jensen, Business Analyst

“I vores kontor har vi fokus på, hvordan vi kan opfylde Skattestyrelsens behov på erhvervsområdet. Det indebærer bl.a. at designe og facilitere workshops og finde ud af, hvilke gevinster, der kan være for Skattestyrelsen i et givent projekt – altid i tæt samarbejde med dem.”

Mia Pagh
Mia Pagh Jensen, Business Analyst i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Hvilke typer opgaver sidder du typisk med til daglig? 

Som Business Analyst (BA) i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er fokus altid rettet mod forrentningens behov. I vores kontor har vi fokus på, hvordan vi kan opfylde Skattestyrelsens behov på erhvervsområdet. Det indebærer bl.a. at designe og facilitere workshops og finde ud af, hvilke gevinster, der kan være for Skattestyrelsen i et givent projekt – altid i tæt samarbejde med dem. 

Vi har især fokus på opstart af projekter og projektstyring, og det er os, der laver alle for-analyser. Det vil sige, at vi fx analyserer, hvad projektet indebærer, hvem der skal inddrages, og så laver vi en foreløbig estimering af, hvad projektet vil koste - og i den proces har vi altid fokus på brugerbehov. Jeg har derfor en faciliterende rolle, fordi mit arbejde ofte handler om at få fagpersoner i UFST til at tale sammen med Skattestyrelsen om deres behov.  
 

Hvordan bruger du din uddannelse i dit arbejde? 

Jeg er uddannet cand.it fra Aalborg Universitet. Her lærte jeg en masse om, hvordan man sætter mennesket i centrum gennem brugercentreret design, research metoder og design thinking. Derudover beskæftigede jeg mig med, hvordan man skaber og strukturerer viden ud fra et uoplyst grundlag. Den viden bruger jeg i mit arbejde, når jeg fx skal udarbejde en for-analyse, hvor jeg skal forstå et komplekst problemfelt med sparsom forudgående viden. 
  

Hvordan er udviklingsmulighederne i UFST?  

Jeg har været i UFST 12 måneder og har allerede taget en del kurser og certificeringer, herunder certificeringer i projektledelses-og rammeværktøjer, såsom Prince2 Agile og SAFe. Har man et ønske om at få dybere indsigt inden for et område, er der altså rig mulighed for det. I mit team er vi også gode til at sparre med hinanden om vores roller, og det lærer man også rigtig meget af.  

 
Hvordan vil du beskrive kulturen og de sociale og kollegiale forhold i UFST? 

I UFST er der plads til alle - det er enormt behageligt. Jeg har kun oplevet, at folk er søde, dygtige og engagerede, og den gode kultur påvirker mig positivt. Det gør bl.a. også, at jeg har lyst til at engagere mig i de sociale arrangementer, og jeg er derfor tit med til at arrangere sociale aktiviteter og hjælper gerne til i UFST’s fredagsbar.

I UFST er der plads til alle - det er enormt behageligt. Jeg har kun oplevet, at folk er søde, dygtige og engagerede, og den gode kultur påvirker mig positivt.

Mia Pagh Jensen, Business Analyst