Gå til indhold

Anja Ruder, Data Scientist

Det lå ikke i kortene fra start, at Anja Ruder Christensen skulle være med til at udvikle Machine Learning-modeller, der fanger skattesnydere for Skatteforvaltningen, da hun for fire år siden færdiggjorde journalistuddannelsen i Aarhus.
""

For et par år siden havde 27-årige Anja Ruder Christensen aldrig forestillet sig, at hun skulle pendle frem og tilbage fra sit hjem i Odense for at komme på arbejde i UFST, hvor hun startede som nyuddannet Data Scientist sidste år. 

“Jeg er oprindeligt uddannet journalist og har tidligere arbejdet som journalist på Bornholm, inden jeg skiftede retning og færdiggjorde en kandidat i Data Science fra SDU i sommeren 2022. Kort efter startede jeg i mit første job som Data Scientist her i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen”, siger Anja, der nu føler, at hun er landet et rigtig godt sted.  

(artiklen fortsætter under billedet)

""

Min vigtigste opgave som Data Scientist er at udvikle Machine Learning-modeller. Fra jeg blev ansat, har jeg været med til at udvikle på de modeller, der bliver brugt i Skattestyrelsens hvidvaskindsats.

Anja Ruder, Data Scientist

 

Hvorfor valgte du at arbejde i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen? 

“Jeg syntes, at jobopslaget lød virkelig spændende og byggede på mange af de ting, jeg havde lært på studiet. Derudover var det vigtigt for mig som nyuddannet at komme ud i et stort og dygtigt team, så der var andre, man kunne sparre med. Og så ville jeg gerne arbejde et sted, hvor mit arbejde ville være med til at gøre en forskel for samfundet”. 
   

Hvad er din vigtigste opgave i rollen som Data Scientist? 

"Min vigtigste opgave som Data Scientist er at udvikle Machine Learning-modeller. Fra jeg blev ansat, har jeg været med til at udvikle på de modeller, der bliver brugt i Skattestyrelsens hvidvaskindsats. Vi har et godt samarbejde med dem, og det er et virkelig spændende projekt, der har mange forskellige elementer. Det gør det både spændende, og vi kan se, at vores arbejde gør en forskel for deres hverdag, idet vi hjælper med at fange dem, der forsøger at snyde i skat gennem hvidvask”. 

 
Hvad er det bedste ved at arbejde som Data Scientist i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen?  

“Det bedste er, at der er en god variation af opgaver, og man får mulighed for at komme med på alle de forskellige stadier af opgaverne – fra helt ny og mest eksplorativ til færdigudvikling i produktion. Derudover er det også det tætte samarbejde med forskellige kolleger. På den måde føler jeg, at jeg hele tiden udvikler mig og bliver udfordret, fordi en opgave aldrig er helt den samme som den forrige”.   

Hvem er dine tætteste samarbejdspartnere?  

“Jeg arbejder meget tæt med kollegerne i mit team. Vi sparrer løbende om opgaverne og sidder altid minimum to på hvert projekt. Vi løser opgaver for alle mulige forskellige kontorer i hele Skatteforvaltningen og har et godt samarbejde med dem, så vi sikrer, at vi leverer det produkt, de rent faktisk har brug for”.  

 
Hvad er det mest udfordrende ved at have dit job i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen?   

“Det mest udfordrende er, at nogle gange kan data fra Data Warehouse  godt være lidt en rodebutik for os at finde rundt i. Fra studiet fik man præsenteret nogle pæne og nydelige data, mens virkeligheden ofte er mere kompliceret. Jeg kan godt lide at lege detektiv, som man nogle gange bliver nødt til – men det kan også være en udfordring lige at få styr på ens datagrundlag, før man overhovedet kan komme i gang med en opgave.” 
   

Hvordan føler du, at du gør en forskel med dit arbejde?   

“Til vores jævnlige møder med forretningen, der mærker vi både en stor efterspørgsel på vores arbejde samt en stor glæde, når det kan tages i brug. Siden vi er med til at effektivisere nogle arbejdsgange, som kan være meget tidskrævende for sagsbehandlerne, der mærker man, at vores arbejde betyder meget i deres hverdag.“  

 
Hvordan er balancen mellem arbejde og fritid?   

“Når jeg skal fortælle andre om mit arbejde, siger jeg altid, at UFST er et godt sted at være, hvis man gerne vil have et liv ved siden af. Som nyuddannet kan man godt frygte, at det bliver forventet, at man lægger flere ekstratimer i for at vise, at man er en engageret medarbejder. Det føler jeg ikke er nødvendigt her i UFST. Der bliver man opfordret til at arbejde indenfor sin norm og kan stadig bevise, at man er en engageret medarbejder. Det synes jeg, er rigtig rart.”  

 
Hvad kan du fortælle mig om dine kolleger?   

“Når man arbejder tæt sammen i teamet, så er det også vigtigt, at man har nogle gode kolleger – og det har jeg i den grad! Snakken går altid bare derudaf over frokosten, og vi har også lavet sociale ting sammen, som fx at være publikum til Tæt på sandheden. Selvom jeg sagtens kunne tage flere hjemmearbejdsdage, nu hvor jeg bor i Odense, så plejer jeg at være fysisk på kontoret fire dage om ugen. Det skyldes i høj grad det gode kollegaskab, og at det er sjovere at være en del af den gode stemning og snakken ved kaffemaskinen.” 

Anja arbejder i dag som Data Scientist i Center for Avanceret Analyse i underdirektørområdet Arkitektur og Analytics i fagområdet Told samt Arkitektur og Analytics. 

Mød flere medarbejdere