Gå til indhold
Appen 'Ejerskifte' er udviklet af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Ny app gør det lettere at omregistrere privatkøbte biler

Fremover bliver det hurtigere og mere sikkert for bilejere at omregistrere biler, som bliver købt og solgt mellem private ved hjælp af en ny app, som Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har udviklet.

Hvis du har købt en bil af en privatperson, har du indtil for nylig skullet gå ind på skat.dk for at omregistrere den i Motorregistret. Det er en omstændelig proces, som tager lang tid for køberen. Derfor har det længe været et stort ønske for Motorstyrelsen at få udviklet en bedre løsning, og det har Udviklings- og Forenklingsstyrelsen nu hjulpet med.

Omregistrering af biler er også et område, der har genereret mange opkald til Skattestyrelsens kundecenter, fordi den tidligere løsning ikke var særlig brugervenlig. Den nye app ’Ejerskifte’ kan gøre omregistreringen lettere, sikrere og hurtigere for brugerne.

"Med den nye app har vi sikret, at brugerne får en langt bedre og hurtigere brugerrejse, når de skal omregistrere deres bil. Vi håber selvfølgelig også, at det betyder, at færre personer bliver nødt til at ringe til kundecentret for at få hjælp til at lave ejerskifte af deres bil," siger Gry Askaa fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som har været med til at udvikle appen.

Appen er udviklet i tæt samarbejde mellem Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og Motorstyrelsen, og der har været stort fokus på at sikre, at brugervenligheden er i top i den nye app.

Appen Ejerskifte kan downloades i App Store og Google Play.

Læs mere om appen hos Motorstyrelsen