Tobias Dabelsteen, Product Owner

“Noget af det, der gør arbejdet inden for toldområdet spændende er, at vi sidder med nogle meget komplekse problemstillinger. Vi skal holde øje med de nye told- og momsregler, for det har naturligvis stor indvirkning på, hvordan vi skal designe vores løsninger”

Tobias D. Til Ufst.Dk Portræt
Tobias Dabelsteen, Product Owner i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Hvilke typer opgaver sidder du typisk med til daglig? 

Som Product Owner (PO) for et team, der beskæftiger sig med Business Intelligence og Analytics, er det min opgave at sikre, at teamet prioriterer rigtigt i arbejdet med machine learning-modeller og BI-løsninger i vores store it-program på toldområdet. Vi arbejder inden for kontrol- og risikoområdet, så jeg skal naturligvis afstemme en masse ting i forhold til Toldstyrelsen og andre interessenter, så vi kan lykkes med at levere machine learning-modeller og BI-løsninger, der giver den rigtige værdi for forretningen.   

Noget af det, der gør arbejdet inden for toldområdet spændende, er at vi sidder med nogle meget komplekse problemstillinger. Vi skal holde øje med de nye told- og momsregler, for det har naturligvis stor indvirkning på, hvordan vi skal designe vores løsninger. Mine opgaver varierer meget fra det helt nørdede til det mere strategiske. Jeg skal både have det fulde overblik, men også kunne varetage opgaverne i teamet. Derfor kan jeg den ene dag kode og kigge på datamodeller, mens jeg den næste dag kan udarbejde PowerPoints, fordi jeg skal videreformidle vores arbejde til nogle, der ikke har den samme forståelse for området.  
 

Hvordan bruger du din uddannelse i dit arbejde?  

Som uddannet økonom (cand.oecon) fra Aarhus Universitet er jeg god til matematik og statistik, hvilket er brugbart, når jeg for eksempel skal designe algoritmer. Samtidig har min uddannelse givet mig en grundlæggende forståelse for erhvervslivet, som er afgørende, når man, som jeg, arbejder indenfor toldområdet. Derudover er dét at kunne skære et problem ned i mindre bidder noget, jeg tager med mig fra min uddannelse og bruger direkte i praksis i de her komplekse problemstillinger, som vi arbejder med. 

 

Hvordan er udviklingsmulighederne i UFST?    

På bare fire år er jeg gået fra at være nyuddannet og forvirret til at sidde i en form for lederstilling. Jeg startede i Skatteforvaltningen i 2017, hvor jeg sad i Implementeringscenter for Told, og kom så med over i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen i 2018. Så jeg har været med så længe, UFST har eksisteret. I den tid jeg har været her, har min læringskurve været utrolig stejl, og jeg udvikler mig stadig dag for dag.  

 

På bare fire år er jeg gået fra at være nyuddannet og forvirret til at sidde i en form for lederstilling. I den tid jeg har været her, har min læringskurve været utrolig stejl, og jeg udvikler mig stadig dag for dag

Tobias Dabelsteen, Product Owner

Jeg tror ikke, at der er mange steder, hvor man har mulighed for at få så meget ansvar så hurtigt, som i UFST. Det er de færreste arbejdspladser, der sidder med så komplekse udfordringer og store projekter, som man gør her. For at lykkes med opgaven skal man kunne bevare overblikket, så man lærer hurtigt en masse om projektledelse og bliver god til at samarbejde med andre fagligheder. Så om det er fagligt, ledelsesmæssigt eller personligt giver UFST nogle helt unikke udviklingsmuligheder.  
 

Hvad vil du sige til andre, som overvejer at søge job i UFST?    
 
Jeg kan virkelig anbefale at søge job i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, hvis man synes, at systemudvikling og databehandling er spændende. Her er også et stærkt socialt netværk i styrelsen, og vores team er fx præget af et gåpåmod og en tro på, at vi kan lykkes med at løfte en vigtig samfundsopgave.  

Mød flere medarbejdere