Mads Thrane, løsningsarkitekt

“Jeg elsker dynamikken i mit arbejde, for det motiverer mig at være med til at drive noget fremad. Samtidig betyder det meget for mig at bidrage til at løfte en vigtig samfundsopgave”

Mads Thrane
Mads Thrane, løsningsarkitekt i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Hvilke typer opgaver sidder du typisk med til daglig? 

Som løsningsarkitekt på vores analytics-område - for fx BI og Machine Learning - arbejder jeg bl.a. med rammerne for data. Det vil sige, at jeg arbejder med at sikre, at kvaliteten af data er på et niveau, så Skatteforvaltningen kan løse sin opgave. Konkret er det min opgave at sikre, at vi har den rette teknologi til at imødekomme Skatteforvaltningens behov nu og fremover, men også at de løsninger, der udvikles, kan vedligeholdes og videreudvikles. Og at vores løsninger udvikles på en ensartet og intelligent måde. 

Jeg har desuden ansvaret for, at vores løsninger harmonerer med de løsninger, som udvikles i resten af styrelsen, og jeg bruger derfor en del tid på at orientere mig i, hvad der sker omkring mig. Det er en meget stor opgave, som jeg heldigvis får hjælp af mange dygtige kollegaer til at løse.  
 

Hvad er det mest spændende ved dit arbejde? 

Det er spændende at løse komplekse problemstillinger på arkitekturområdet og samtidig være med til at løse en bred pallette af andre typer opgaver, fordi jeg ofte bliver udfordret ud over mit fagområde. Jeg elsker dynamikken i mit arbejde, for det motiverer mig at være med til at drive noget fremad. Jeg glædes, når vi lykkes med at forbedre forholdene for vores drift og udvikling, men også når vi leverer løsninger, som fx kan bruges til at afdække svindel. Samtidig betyder det meget for mig at bidrage til at løfte en vigtig samfundsopgave, og jeg tænker meget over, at vi skal bruge de penge, Skattevæsenet får, effektivt.  

 
Hvordan er udviklingsmulighederne i UFST? 

Jeg synes, at udviklingsmulighederne er ekstremt gode som it-arkitekt i UFST. Vi har masser af arkitektopgaver: Alt lige fra nørdede og komplekse problemstillinger til mere tværgående overordnede retningslinjer. Har man gå-på-mod, får man rig mulighed for at prøve en masse ting af og finde sine spidskompetencer og forbedre de mindre spidse. Gør man det godt, vil man, udover at rykke sig fagligt og personligt, også få mere ansvar. 
 

Hvad vil du sige til andre, som overvejer at søge job i UFST?    

Jeg vil sige: Gør det. Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en stor organisation med et hav af muligheder. Kommer man ind i styrelsen, er der masser af stillinger, så der skal nok være én, der passer. Så jeg vil altid råde til, at man opsøger mulighederne. Kulturen herinde er super; folk er åbne, sociale og villige til at hjælpe hinanden. Stemningen i mit team er fx præget af en iværksætterkultur og pligtfølelse i forhold til at løfte en vigtig samfundsopgave. Derudover kan jeg klart anbefale UFST som arbejdsplads, hvis man kan lide fleksibilitet i hverdagen.  

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en stor organisation med et hav af muligheder. Kommer man ind i styrelsen, er der masser af stillinger, så der skal nok være én, der passer. Så jeg vil altid råde til, at man opsøger mulighederne.

Mads Thrane, løsningsarkitekt