Caroline Kühl Juhl, Business Analyst og tidligere graduate

“Graduate-forløbet er en god mulighed for at komme vidt omkring i en kompleks it-organisation og spore sig ind på den rette karrierevej. Efter endt forløb har man udviklet sig på rekordtid og er langt bedre rustet til de opgaver, der venter.”

Caroline Juhl
Caroline Kühl Juhl

Hvilke typer opgaver sidder du typisk med som Business Analyst? 

I min rolle som Business Analyst (BA) er jeg med på et projekt gennem alle faser: Fra for-analysen til analysefasen til gennemførelsesfasen. Lige nu er jeg i for-analysefasen på et projekt, hvor vi følger Statens it-projektmodel, og hvor det bl.a. handler om at afdække forretningens behov, analysere gevinster og risici og vurdere, hvilke ressourcer der er brug for i projektet. Så mit arbejde er meget alsidigt, men uanset hvilke opgaver, jeg sidder med, kræver det altid, at jeg forstår forretningen og det tekniske, men også at jeg kan sætte mig ind i lovgivningen på området og omsætte det til it-krav og leverancer. Derudover skal man som Business Analyst kunne agere bindeled for de mange interessenter, som er involveret i projektet.  
 
Hvilke kompetencer har du taget med dig fra graduate-programmet?   

Jeg trækker meget på min erfaring fra graduate-forløbet, hvor jeg bl.a. arbejdede på et projekt i for-analysefasen. Der lærte jeg at indsamle viden om behov til systemerne og afdække udfordringer og gevinster. Under graduate-forløbet fik jeg tildelt masser af ansvar, og det har helt sikkert gjort, at jeg er kommet hurtigere ind i min rolle i dag. 

Under graduate-forløbet fik jeg tildelt masser af ansvar, og det har helt sikkert gjort, at jeg er kommet hurtigere ind i min rolle i dag.

Caroline Kühl Juhl, Business Analyst og tidligere graduate

Samtidig har dét, at jeg ofte skiftede kontor og arbejdede på forskellige projekter gennem halvandet år medført, at jeg i dag er vant til at sætte mig hurtigt ind i nye problemstillinger og omstille mig, når der er behov for det. Så graduate-forløbet har i høj grad klædt mig på til min rolle som Business Analyst – og det kæmpe netværk, jeg fik opbygget i og uden for styrelsen, nyder jeg godt af i dag.
 

Hvordan bruger du din uddannelse i dit arbejde?   

Jeg er uddannet cand.it fra It-universitetet med speciale i digital innovation og management. Her lærte jeg en masse om digital forandringsledelse og den forretningsvendte brug af it. Jeg trækker ofte på min viden fra studiet, når jeg fx skal analysere, hvilke gevinster og risici, der kan være ved at udføre et it-projekt.  

Det at tilgå en problemstilling og arbejde struktureret hen imod en løsning, har jeg også taget med mig fra uddannelsen. Og så er jeg vant til at samarbejde med mange forskellige fagligheder, fordi uddannelsen var gruppevendt, og det er klart en fordel, når man som jeg samarbejder med mange interessenter på én gang.  

 

Hvad vil du sige til andre som overvejer at søge en graduate-stilling i UFST?

I UFST vægtes samarbejde, faglighed og videndeling på tværs højt. Man skal søge job i UFST, hvis man ønsker et udfordrende job i en stor it-organisation, hvor kollegerne er søde og forholdene er gode. Det er et fedt sted at være, og jeg kan varmt anbefale graduate-forløbet for dem, der er nyuddannede. Graduate-forløbet er en god mulighed for at komme vidt omkring i en kompleks it-organisation og spore sig ind på den rette karrierevej. Efter endt forløb har man udviklet sig på rekordtid og er langt bedre rustet til de opgaver, der venter.